Natto

17. června 2014 v 14:44 | 紋茶 |  Kuchyně
Tradiční japonský pokrm natto
Podstata tohoto pokrmu jsou plesnivé (kabi) fazole (ano, vskutku plesnivé, asi něco, jako když tady narazíte na plísňový sýr niva nebo hermelín =).
Jedná se však o zdraví prospěšnou stravu, která má detoxikační účinky. Pro cizince je toto jídlo často odrazující především pro svůj silný zápach.
Můžete si ho dopřát například společně s rýží, řasou nori a sójovou omáčkou. K zakoupení je běžně v japonských supermarketech, v ČR seženete v některých obchodech se zdravou výživou.

Často je to atrakce pro vaše japonské kamarády - dají vám to ochutnat, a když vám to chutná či když to alespoň sníte, tak vám tleskají. ^^

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama